Ρήξη υπερακάνθιου

Ο τένοντας του υπερακανθίου είναι ο τένοντας με τις πιο συχνές ρήξεις στο ανθρώπινο σώμα. Τα φορτία που καλείται να σηκώσει είναι δυσανάλογα με το μέγεθος του.

Τυχόν ρήξη του υπερακανθίου επιφέρει δυσλειτουργία του άνω άκρου η οποία είναι προοδευτική και επώδυνη. Γι αυτό το λόγο πολλές φορές η θεραπεία είναι χειρουργική.

Το χειρουργείο είναι αρθροσκοπικό με τη χρήση κάμερας και οθόνης και γίνεται μέσα από 3-4 οπές (περίπου 0,5 cm). Η αναισθησία είναι περιοχική (block) και γενική. Η διάρκεια της επέμβασης είναι περίπου μία (1) ώρα και ο ασθενής παίρνει εξιτήριο μετά από λίγες ώρες.

Κατά τη διάρκεια της επέμβασης πραγματοποιείται η συρραφή και η επανακαθήλωση του τένοντα με τη χρήση βιοαπορροφήσιμων υλικών. Ένα από τα πολλά πλεονεκτήματα της αρθροσκοπικής μεθόδου είναι η δυνατότητα διόρθωσης οποιασδήποτε άλλης παθολογίας του ώμου όπως Σύνδρομο Πρόσκρουσης ,αφαίρεση ασβέστωσης και Εξάρθρημα Ώμου.

Όταν ξυπνήσει ο ασθενής φέρει μια απλή ανάρτηση η οποία παραμένει για 20 μέρες. Η κινητοποίηση του ώμου ξεκινά μετά από 2 μέρες. Αρχικά δίνονται οδηγίες για ασκήσεις-κινήσεις που γίνονται στο σπίτι από τον ίδιο τον ασθενή. Στη συνεχεία ο ασθενής θα ξεκινήσει φυσικοθεραπεία (περίπου στις 10 μέρες), με σκοπό τη γρήγορη αποκατάσταση του.

Σκοπός μας είναι η γρήγορη και ασφαλής επαναφορά του ασθενή στις καθημερινές και αθλητικές δραστηριότητες του.

Δείτε και διαβάστε τι ειπαν για εμας οι ασθενείς μας! Μαρτυρίες σε Βίντεο Γραπτές Μαρτυρίες

kypros