Τενοντίτιδα De Quervain - Τενοντίτιδα του αντίχειρα

Η τενοντίτιδα De Quervain, είναι μία πάθηση που προκαλείται από τον ερεθισμό των τενόντων του αντίχειρα. Ο ερεθισμός αυτός προκαλείται από την φλεγμονή μέσα στο έλυτρο, στο τούνελ στο οποίο κινούνται. Το τούνελ αυτό περιέχει συνήθως 2 τένοντες (μπορεί και περισσότερους, σε ανατομικές παραλλαγές). Η φλεγμονή προκαλεί την διόγκωση τους με συνέπεια την δυσκολία στη κινησή τους.

Η τενοντίτιδα  De Quervain, προκαλεί ιδιαίτερο πόνο κατά τη σύλληψη αντικειμένων, όταν στρίβουμε τον καρπό ή όταν κάνουμε γροθιά.

Το κύριο σύμπτωμα είναι ο πόνος στη βάση του αντίχειρα. Συχνά επίσης μπορεί να υπάρχει διόγκωση  στη βάση του αντίχειρα σαν μία μικρή κύστη.

01

Η διάγνωση της πάθησης πρέπει να γίνεται από εξιδικευμένο ιατρό γιατί τα συμπτώματα μπορεί να προκληθούν και από άλλες παθήσεις του καρπού, όπως η αρθρίτιδα της βάσης του αντίχειρα.

Στα αρχικά στάδια της νόσου,  ανάπαυση, παγοθεραπεία και λήψη αντιφλεγμονωδών μπορεί να βοηθήσουν. Η χρήση συγκεκριμένου νάρθηκα είναι επίσης χρήσιμη στις ήπιες τενοντίτιδες.

02 03

Όταν τα συμπτώματα επιμείνουν, ενδείκνυται η χειρουργική επέμβαση.Το χειρουργείο γίνεται με τοπική αναισθησία. Ο ασθενής επιστρέφει στο σπίτι αμέσως μετά το χειρουργείο. Διαμέσου μίας μικρής τομής γίνεται διάνοιξη του ελύτρου (του τούνελ) και έτσι δίνουμε χώρο στους ερεθισμένους τένοντες να κινηθούν.

Η φυσιολογική χρήση του χεριού είναι άμεση, την επομένη ημέρα του χειρουργείου. 

Δείτε και διαβάστε τι ειπαν για εμας οι ασθενείς μας! Μαρτυρίες σε Βίντεο Γραπτές Μαρτυρίες

kypros

Athens Ortho Center - Πρότυπο Ορθοπαιδικό Κέντρο

 Εθνικής Αντιστάσεως 42, Χαλάνδρι 3ος Όροφος

2106837010

6937093980

Metropolitan General

 Λεωφ. Μεσογείων 264, Χολαργός Metropolitan General

210 6502000

6937093980

Athens Ortho Center - Πρότυπο Ορθοπαιδικό Κέντρο ΣΑΜΟΣ

 Κανάρη 23, Βαθύ Σάμος

6937093980

2273021170

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ